By URL
By Username
By MRSS
Enter a URL of an MRSS feed
 
or

Kreu i LSI-së Ilir Meta propozon ndryshimin e Kushtetutës ne mënyre qe ne vitin 2017 Presidenti te zgjidhet nga populli. Ne emisionin "Debat", Meta duke analizuar procesin e zgjedhjes se Bujar Nishanit, ne postin e kreut te shtetit por edhe kritikat e faktorit ndërkombëtar për këtë proces, ka deklaruar se Presidenti duhet te zgjidhet nga populli dhe për këtë LSI do te ndërmarrë hapa konkrete.Meta nuk e ka fshehur ambicien qe një dite te kandidoje për postin e Presidentit te Republikës. Ndërsa ka sqaruar prapaskenat e zgjedhjes se Presidentit, Meta ka deklaruar se ne rast se nuk do te arrihej tek zoti Nishani, vendi do te shkonte ne zgjedhje te parakohshme ne 26 korrik. Ne lidhje me reformën elektorale e cila mbetet e bllokuar ne 3 pika, Meta ka propozuar qe KQZ te jete teknike dhe te hiqe dore nga modeli politik. Ne emisionin "Debat" kreu i LSI, Meta sqaroi pozicionin e LSI ne lidhje me ndryshimet ne qeveri por edhe ne raport me çështjet me te nxehta te debatit politik te ditës.SMI leader Ilir Meta proposes amending the Constitution in order that in 2017 President be elected by the people. We show "Debate", Meta analyzing the selection process that Bujar Nishani, the position of head of state but also the international criticism of the process, said that the President should be elected by the people and for this LSI will take concrete steps .Meta has made no secret ambition to one day run for the post of President of the Republic. As explained backstage of the election of the President, Meta said that if there were to be achieved to Mr. Nishani, the country would go to early elections on July 26. In connection with the electoral reform which remains blocked in 3 points, Meta has proposed that the CEC be technical and the abandonment of a political model. We show "debate" the head of SMI, SMI Meta clarified the position in relation to changes in government but also in relation to issues with the hot political debate of the day.