By URL
By Username
By MRSS
Enter a URL of an MRSS feed
 
or

Bashkia e Tiranes prezanton Planin e ri Urbanistik për kryeqytetin, i ndërtuar ne 2 shtylla kryesore: modernen dhe evropianen. Gjate prezantimit për here te pare ne publik, kryebashkiaku Lulzim Basha u shpreh se plani nuk është vetëm një njolle urbanistike, por synon te ndërtojë një raport te drejte mes interesit privat e shoqëror. Basha tha se projekti u hartua përgjatë 10 muajve dhe përfshin zërin e çdo qytetari. Plani i ri Urbanistik është konceptuar për një qytet me 1.2 milion banore. E gjithë Tirana është ndare ne 600 blloqe banimi. Ne te parashikohen jo vetëm hapësirat publike, por edhe katet e pallateve. Veç unazës se vogël dhe asaj qe është ne ndërtim, urbanistet kane projektuar edhe 3 unaza te tjera për te lehtësuar trafikun. Por është menduar gjithashtu t'i jepet një frymëmarrje edhe rrugëve hyrëse e dalëse te Tiranes me pjesët e tjera te Shqipërisë. 7 polet kryesore te kryeqytetit do te kenë funksione te ndryshme. Kështu qendra do te jete kryesisht administrative, poli lindor do te orientohet tek sistemi shëndetësor, zona e kinostudios do te jete multimediale, ne zonën dalëse te Kombinatit është parashikuar te ngrihet qendra olimpike sportive, megjithe pikëpyetjet për largësinë, zona e liqenit artificial te ruaje natyrën rekreative, poli i Stacionit te Trenit do te përmbledhë bizneset, ndërsa Parku te ish-Fusha e Aviacionit do te ofroje shërbime. Për vite me radhe nuk ka munguar debati për Planin Urbanistik. Megjithe deklaratat e drejtuesve aktual te njësive vendore se Tirana nuk ka patur kurrë plan, te majtët qe ishin ne krye te Bashkise deri para 10 muajsh kane pohuar se projekti ishte i finalizuar por i bllokuar nga qeveria.Municipality of Tirana presented the new Urban Plan for the capital, built on two pillars: modern and evropianen. During the presentation for the first time in public, Mayor Lulzim Basha said that the plan is not just an urban stain, but it aims to build an appropriate balance between private and social interest. Basha said the...